Historisk arkiv

Norge får erstattet 150 000 doser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsdepartementet er i dag blitt informert av GlaxoSmithKline om at selskapet allerede denne uken vil levere 150 000 doser pandemivaksine som erstatning for pallen med 170 000 doser som ble ødelagt sist uke. – Jeg er glad for at vaksineprodusenten har reagert så raskt på mitt brev. Dette er gode nyheter for alle i risikogruppen, sier helse- og omsorgsminister Anne- Grete Strøm- Erichsen.

Helse- og omsorgsdepartementet er i dag blitt informert av GlaxoSmithKline om at selskapet allerede denne uken vil levere 150 000 doser pandemivaksine som erstatning for pallen med 170 000 doser som ble ødelagt sist uke. – Jeg er glad for at vaksineprodusenten har reagert så raskt på mitt brev. Dette er gode nyheter for alle i risikogruppen, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Det var i forrige uke at en pall med 170 000 vaksinedoser som skulle sendes til Norge ble ødelagt hos produsenten. Norske helsemyndigheter ble først informert om at uhellet ville medføre at Norge bare ville motta 200 000 vaksinedoser, og ikke 370 000 doser som planlagt denne uke.

– I lys av Norge for tiden opplever en kraftigere økning i antall syke og smittede enn andre land i regionen påpekte vi det urimelige i at Norge alene skulle bære konsekvensene av et uhell som skjedde hos produsenten, sier Strøm-Erichsen.

Helse- og omsorgsdepartementet tok derfor umiddelbart kontakt med GlaxoSmithKline og påpekte behovet for rask erstatning.

Etter at vaksineprodusenten har omfordelt 150 000 vaksinedoser fra andre land, blir konsekvensene av produksjonsuhellet nå fordelt på de landene som har avtale om leveranser.
 
Hittil har Norge fått levert 756 000 vaksinedoser. Ytterligere 200 000 doser på vei til Norge og ventet hit i slutten av uken. De 150 000 dosene som vaksineprodusenten nå erstatter kommer i tillegg, slik at Norge i neste uke vil ha mottatt 1 106 000 vaksinedoser.