Historisk arkiv

Rekordsatsing på årsverk i omsorg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Omsorgsplan 2015

Reviderte SSB-tall viser at norske kommuner har hatt en betydelig økning i årsverksinnsatsen i pleie- og omsorgsektoren. Bare det siste året har det vært en økning på om lag 3000 årsverk.

Bilde: omsorgssenterReviderte SSB-tall viser at norske kommuner har hatt en betydelig økning i årsverksinnsatsen i pleie- og omsorgsektoren. Bare det siste året har det vært en økning på om lag 3000 årsverk.

Den markante årsverksveksten viser at regjeringens satsing har kommet innbyggerne til gode gjennom flere og bedre omsorgstjenester, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen, som gir stor honnør til alle kommunestyrer som har prioritert omsorg, og til ansatte i omsorgstjenesten som gjør en viktig jobb.

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen er meget fornøyd med at regjeringens mål om 10.000 nye årsverk i løpet av denne stortingsperioden er oppfylt med god margin. KOSTRA-tallene viser en økning på om lag 14 000 flere årsverk i kommunesektoren fra 2005 til 2008. Fra 2004 til 2008 er veksten på om lag 12 500. 

- De nye tallene viser at vi har holdt det vi lovet. Vi ville prioritere flere hender og et bedre pleie- og omsorgstilbud framfor skattelette, sier Hanssen.

Tallene fra SSB viser at den alt overveiende del av årsverksveksten består av personell med helse- og sosialutdanning.

- Dette betyr høyere kvalitet på tjenesten og økt trygghet for brukerne, sier Hanssen.