Historisk arkiv

Helseforetakene i Møre og Romsdal skal slås sammen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsministeren har i dag hatt foretaksmøte med Helse Midt-Norge RHF om krav og rammer for 2011. – Min oppgave er å sørge for et best mulig helsetilbud til befolkningen i regionen, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen.

– Jeg har i dagens foretaksmøte gitt klare føringer til Helse Midt-Norge RHF om at helseforetakene i Møre og Romsdal skal slås sammen innen 1. juli, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

I møtet ble styrets ansvar for å gi gode og likeverdige spesialisthelsetjenester til befolkningen understreket.

– Helse Midt-Norge kan søke om lån til bygging av nytt sykehus. Det er samme regler for alle helseforetakene i landet. Vi står klar med vår andel, så snart Helse Midt-Norge er klar med sin, sier Strøm-Erichsen.

Helse- og omsorgsministeren understreker at det var Helse Midt-Norge som selv i november opplyste at de ikke hadde penger til bygging før om seks år.

– Denne regjeringen har økt investeringer til nye sykehus vesentlig, men alle må behandles likt, sier statsråden.

Føringene fra oppdragsdokumentet om at arbeidet med å få ned ventetidene skal prioriteres og at fristbrudd ikke skal forekomme ble understreket.

De regionale helseforetakenes oppgaver i forbindelse med de utfordringer samhandlingsreformen vil medføre ble tatt opp, samt at det ble stilt krav blant annet om reduksjon av bruken av deltid i sektoren og ekstern evaluering av anskaffelser.

Protokollen for foretaksmøtet finnes her.