Historisk arkiv

Etikkpris til Halden kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre og leder i KS, Gunn Marit Helgesen, delte fredag 14.12. ut årets etikkpris til Halden kommune.

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre og leder i KS, Gunn Marit Helgesen, delte fredag 14.12. ut årets etikkpris til Halden kommune.

-Etikkprisen er viktig fordi den løfter frem gode eksempler på kommuner som arbeider systematisk med etikk og etiske utfordringer i helse- og omsorgstjenesten, og inspirerer andre til å gjøre det samme, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre.

Jonas Gahr Støre, Gunn Marit Helgesen, Inger Lund Olsen
Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre og Gunn Marit Helgesen (KS) delte fredag ut Etikkprisen for 2012 til Halden kommune. Enhetsleder i kommunen, Inger Lund Olsen, mottok prisen. (Helse- og omsorgsdepartementet)

Det er prosjektet Samarbeid om etisk kompetanseheving, som deler ut Etikkprisen. 207 av landets kommuner deltar i prosjektet, som er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, arbeidstakerorganisasjonene, Helsedirektoratet og KS.

12 kommuner har sendt inn forslag til nominasjoner til Etikkprisen 2012, og av de tre nominerte kandidatene Skien kommune, Sør-Aurdal kommune og Halden kommune, var det Halden kommune som fikk årets pris. I juryens begrunnelse het det blant annet: "Kommunen har gjennom systematisk arbeid over flere år utviklet et bredt og praktisk rettet etikkarbeid, herunder tverrfaglig etisk komité, systematisk refleksjonsarbeid og faglig nettverk for veiledere og ledere."

Økt kompetanse og bevisstgjøring blant de ansatte om etiske utfordringer er viktig for å kunne gi et godt omsorgstilbud, mener Støre:

-De ansatte og deres kompetanse er avgjørende for å gi et verdig omsorgstilbud. Derfor er denne prisen et viktig ledd i regjeringens satsing på kompetanseheving i omsorgstjenestene. I helse- og omsorgstjenesten møter de ansatte vanskelige situasjoner hver eneste dag. Ofte må man ta valg som angår mennesker i sårbare livssituasjoner. De ansatte støtter, trøster og veileder. For å kunne gjøre det på en god måte trenger man selv støtte og veiledning. En arbeidsplass som legger til rette for åpenhet og refleksjon gir trygge ansatte. Trygge ansatte betyr god omsorg, sier Støre.

Prisen er på 50 000 kroner, og skal brukes til etikkarbeid i kommunen. Prisen deles ut for andre gang.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter