Historisk arkiv

Uavhengig faglig ekspertgruppe skal se på abortregelverket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsministeren har bedt Helsedirektoratet om å sette ned en uavhengig faglig ekspertgruppe som skal gjennomgå regelverket og den praksis som har vært knyttet til bestemmelsene i abortloven, både i de primære abortnemndene og i den sentrale abortklagenemnda. Gruppen skal blant annet bestå av jurister, leger og jordmødre.

Bakgrunnen er redegjørelsen fra Helsedirektoratet av 5. mai om tolkning og praktisering av abortregelverket. Den praksis som har vært avdekket gir grunn til en gjennomgang og en vurdering av om det er flere deler av abortregelverket som bør bli gjenstand for en presiserende tolkning. Det er også viktig å vurdere om den saksbehandlingen som skjer i nemndene kan forbedres.

- Det er avgjørende for meg at abortregelverket følges. Kvinnene må gis en god og trygg behandling av sin abortsak, men det må også tas hensyn til fosterets stadig sterkere rettsvern utover i svangerskapet. Loven skal praktiseres slik at levedyktige fostere ikke blir abortert, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Les pressemeldingen "Ikke i tråd med abortregelverket" fra 7. mai

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter