Historisk arkiv

Ventetider ved sykehus ned fire dager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Tall fra Norsk pasientregister viser at gjennomsnittlig ventetiden på sykehusbehandling er gått ned med fire dager fra mars i fjor til mars i år.

Tall fra Norsk pasientregister  viser at gjennomsnittlig ventetiden på sykehusbehandling er gått ned med fire dager fra mars i fjor til mars i år.

- Jeg vil gi honnør til de ansatte som har fått ventetidene ned så kraftig det siste året. Det ligger et krevende  arbeid i sykehusene bak disse resultatene med omstillinger, nye behandlingsmetoder og økte ressurser sier helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Ferske tall fra Norsk pasientregister viser at gjennomsnittlig ventetid for alle pasienter i mars 2012 for hele landet ligger på 71 dager. Dette er 4 dager lavere enn samme tid i fjor.
 
Pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp kommer inn til behandling uten ventetid og omfattes ikke av disse tallene. Om lag 70 prosent av alle døgnopphold på sykehus er øyeblikkelig hjelp.

- Korte ventetider til sykehus er viktig for tryggheten og tilliten til helsevesenet. Jeg vil derfor fortsatt følge ventetidene tett framover, sier Strøm-Erichsen.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter