Historisk arkiv

Priv til red:

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre besøker Vestfold og Telemark 14. mai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Statsråden har følgende program for dagen.

Statsråden har følgende program for dagen:

08.45-09.15:

Støre besøker Helse Sør-Øst sitt pasientrådgiverkontor i Tønsberg. Tema er fritt sykehusvalg. I tillegg til nettsida frittsykehusvalg.no, består fritt sykehusvalg av en telefontjeneste der fagutdannede rådgivere gir brukerne råd og veiledning om tilbud, ventetider og rettigheter. Rådgiverne har god kunnskap om behandlingssteder, som blant annet kan gi kortere ventetid. Støre får se rådgiverne i arbeid og får høre hvordan de rådgir og hjelper.

Sted: Skiringsalgt 9 a, inngang ved Legevakten

09.30-10.30:

Støre besøker Redningsselskapet sammen med fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. Statsrådene skal ombord i redningsskøytene RS Sjømann og RS Bergesen og overvære dagens øvelse.

Sted: Jarlsøy utenfor Tønsberg. Ta av fra Rv 311 til Husvikveien og ut til Jarlsøy. Det er bilvei helt frem til Redningsskøyta.

12.00-12.45:

Støre besøker Borge skole i Porsgrunn. Dobbelt så mange barn i Grenland sykler til skolen sammenlignet med resten av landet. På Borge skole er de særlig flinke, andelen barn som sykler på mellomtrinnet er 70 %. Støre vil møte elever i 5. og 6. klasse og få informasjon om skolens sykkelsatsing og opplæringsprogrammet "Alle barn sykler".

Sted: Borge skole, Øvre Liane 57, Porsgrunn

14.00-15.30:

Etter 2 ½ års arbeid med utvidelse og ombygging åpnes nye Betanien hospital. Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre står for den offisielle åpningen, og vil få omvisning. Sykehuset Telemark og Betanien hospital fikk nytt elektronisk pasientjournalsystem 13. mai, som Støre også vil få orientering om. Dette er den største IKT-investeringen i sykehusets historie og vil bidra til å kvalitetssikre pasientbehandlingen.

Sted: Betanien, Bj. Bjørnssonsgt. 6, Skien

Pressen er velkommen til å delta.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter