Historisk arkiv

Åpning av Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen i Gjøvik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Statssekretær Rigmor Aasrud åpnet i november 2006 Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen i Gjøvik. Senteret blir tildelt en nasjonal koordineringsrolle i forbindelse med oppbyggingen av øvrige regionale forsknings- og utviklingssentre for omsorgsforskning i Norge.

Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen i Gjøvik blir landets første regionale forsknings- og utviklingssenter for omsorgsforskning, som en direkte oppfølging av St.meld nr. 25 (2005-2006) ”Mestring, muligheter og mening”. Stortingsmeldingen beskriver at ”for å styrke praksisnær forskning og utvikling vil regjeringen stimulere til etablering av regionale forsknings- og utviklingssentre (FoU-sentre) knyttet til høgskoler som utdanner helse- og sosialpersonell”. En viktig oppgave for sentrene blir i tillegg å drive forskningsformidling overfor kommunene og utdanningssektoren samt bidra til kompetanseheving i omsorgssektoren.

Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen i Gjøvik blir også tildelt en nasjonal koordineringsrolle i forbindelse med oppbyggingen av øvrige regionale forsknings- og utviklingssentre for omsorgsforskning i Norge.

Les mer på Senter for omsorgsforskning sine hjemmesider.