Historisk arkiv

Ny bok om vold i nære relasjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Knut Storberget er redaktør for "Bjørnen sover", en ny bok om vold i familien. Boken skal være en ressurs for alle som møter ofre for familievold i sitt daglige virke. Men først og fremst skal den være til hjelp for dem som selv opplever vold i familien.

Omslaget til "Bjørnen sover"Justisminister Knut Storberget er redaktør for "Bjørnen sover", en ny bok om vold i familien. Boken skal være en ressurs for alle som møter ofre for familievold i sitt daglige virke. Men først og fremst skal den være til hjelp for dem som selv opplever vold i familien.

”Kvinnen har rett til et samliv fritt for vold og trusler. Barn skal sikres en oppvekst uten overgrep og frykt. Vi har ikke lov til å snu oss bort, verken som medmennesker eller samfunn. Volden som utøves i hjemmene er et offentlig ansvar og et omfattende kriminalitetsproblem,” skriver Storberget i bokens forord.

Med denne boken ønsker han sette å bekjempelsen av familievold på den politiske agendaen.

"Bjørnen sover" forteller om kvinner som mishandles av sine kjærester og ektemenn, menn som mishandler, og ikke minst hva familievold gjør med barna. Boken vier også plass til de utfordringene vi står overfor i bekjempelsen av vold i nære relasjoner. Noen av spørsmålene boken forsøker å gi svar på, er hvordan kan man hjelpe personer som stadig blir utsatt for vold fra sine nærmeste? Er det mulig å hjelpe dem som slår med å komme seg ut av voldsbruken? Hvordan forholder samfunnet – og rettssystemet – seg til familievold?

I boken finnes det bidrag fra noen av landets fremste eksperter på familievold, men også fra mennesker som selv har opplevd mishandling.

Bokens redaksjonsgruppe har bestått av:

Knut Storberget

justisminister

Beret Bråten

stipendiat ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning, Universitetet i Oslo

Ellen Rømming

seniorrådgiver i Justisdepartementet

Kristin Skjørten

dr.philos., forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) og Institutt for Samfunnsforskning

Astri Aas-Hansen

statssekretær i Justisdepartementet

Les mer på Aschehougs nettsider.