Historisk arkiv

Kvinnediskrimineringskonvensjonen inn i menneskerettsloven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Regjeringen har besluttet å sende ut et høringsnotat om inkorporering av kvinnediskrimineringskonvensjonen i menneskerettsloven. Høringsnotatet vil sendes i løpet av høsten.

– Ved å inkorporere kvinnediskrimineringskonvensjonen i menneskerettsloven, bidrar vi til å beskytte likestillingspolitikken for fremtidige generasjoner, sier justisminister Knut Storberget. 

– Dette vil gi økt bevissthet om likestillingsspørsmål og styrke kvinners rettigheter, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.  

Høringsnotatet utarbeides av Justisdepartementet i samarbeid med Barne- og likestillingsdepartementet. Regjeringen tar sikte på å legge fram en odelstingsproposisjon tidsnok til at lovendringen kan vedtas i vårsesjonen 2009.

Kvinnediskrimineringskonvensjonen har allerede stilling som norsk lov gjennom inkorporeringen i likestillingsloven. Den rettslige konsekvensen av å overføre kvinnediskrimineringskonvensjonen til menneskerettsloven ligger i forrangsbestemmelsen. Menneskerettsloven fastsetter nemlig at de konvensjonene som omfattes av loven, ved motstrid skal gå foran bestemmelser i annen lovgivning.