Historisk arkiv

Fortsatt ledige stillinger til politistudentene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

259 stillinger i politiet er ikke besatt og all erfaring tilsier at avgangskull fra Politihøgskolen får mulighet til å jobbe i politiet.

Så langt er 110 av årets avgangsstudenter fra Politihøgskolen ansatt i politiet. Årets avgangskull er på 428 studenter.

Per 20. april var 259 politistillinger i politidistrikt og særorgan ikke besatt. De 259 stillingene er stillinger som er ledige, det vil si at de enten er kunngjort eller besluttet kunngjort, og de er finansiert i den forstand at det er satt av og finnes penger til å besette dem. Av disse 259 stillingene står 18 ubesatt på grunn av mangel på kvalifiserte søkere.

Få arbeidsledige - flere stillinger står ubesatt
Fra fjorårets avgangskull er totalt 319 av de 335 uteksaminerte per 1. april 2010 ansatt i politiet. På samme tidspunkt sto et tyvetalls stillinger ledige på grunn av mangel på kvalifiserte søkere.

- Tallene viser at det er ledige politistillinger som nyutdannede kan søke. Vår erfaring fra tidligere år er at de som er villige til å flytte på seg får jobb kort tid etter fullendt utdanning, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik.

Nok midler til å lønne alle

Statssekretær Terje Moland Pedersen i Justisdepartmentet er trygg på at rammene er gode nok til å sørge for lønnsmidler til de nyutdannede politistudentene.

- Vi har i budsjettet for 2010 sørget for at det er midler til å lønne de som går ut av Politihøgskolen. Og nå må Politiets Fellesforbund og leder Arne Johannessen bestemme seg. De har en rekke ganger angrepet departementet for å drive detaljstyring. Vi styrer ikke på årsverk, men på rammebevilgninger, sier Pedersen.

Flere stillinger til Politiets utlendingsenhet

I tillegg til de 259 stillingene som ikke er besatt, vil det komme et stort antall nye stillinger knyttet til Politiets utlendingsenhet. Regjeringen har besluttet å øke antall returer av utlendinger uten lovlig opphold og foreslår derfor å styrke arbeidet med ytterligere 90 millioner kroner. I denne sammenheng foreslås en oppgradering og utvidelse av politiets lukkede utlendingsinternat på Trandum med 50 nye plasser. Denne satsingen vil samlet sett bidra til at en rekke nye politistillinger vil bli utlyst.