Historisk arkiv

Instruks om berostillelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

og utsatt iverksetting av enkelte utvisningssaker.

Justisdepartementet har instruert Utlendingsdirektoratet(UDI) og Utlendingsnemnda(UNE) om å stille enkelte utvisningssaker i bero og å gi utsatt iverksettelse av endelige avslagsvedtak, i påvente av endringer i utlendingsforskriften om utvisning.

Justisministeren besluttet 17. juli 2010  at utlendingsforskriften vil bli endret, slik at utlendinger som har barn i Norge som de skal bo fast sammen med og som fyller vilkårene for familiegjenforening, som hovedregel ikke skal utvises på grunn av ulovlig arbeid i Norge i mindre enn to år.
Samtidig ble det varslet at departementet inntil forskriftsendringen er trådt i kraft så raskt som mulig instruerer UDI og UNE om at alle saker som kan omfattes av endringen skal stilles i bero og gis utsatt iverksetting.

Personer som får sin sak berostilt eller som gis utsatt iverksetting, vil få sine saker avgjort etter nytt regelverk når dette er på plass. Personer som omfattes av instruksen og som får utsatt iverksetting av sitt endelige utvisningsvedtak, vil når forskriftsendringen vedtas igjen ha plikt til å forlate Norge. Disse personene må derfor fremme en omgjøringsanmodning for å få vurdert saken sin på nytt. 

Forskriftsendringen som er varslet vil tre i kraft så snart som mulig.

Lenke til instruksen