Historisk arkiv

Sørger over tapet av ansatte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Politiet bekreftet fredag 29. juli at fire av våre ansatte omkom i angrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya.

Politiet bekreftet fredag 29. juli at fire av våre ansatte omkom i angrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya.

 

Jon Vegard Lervåg

Jon Vegard, født 1979, var bosatt i Oslo. Han var utdannet ved Universitetet i Oslo med en master i rettsvitenskap fra 2006. Han jobbet i Justisdepartementets Lovavdeling, i Enheten for privatrett, fra 2010. Jon Vegard var ansatt i advokatfirmaet Kluge DA før han begynte i Lovavdelingen. Han har også vært aktiv i Amnesty International, Gatejuristen og Rettspolitisk forening.

- Vi har mistet en kjær og høyt verdsatt medarbeider i Jon Vegard. Hans bortgang etterlater et enormt faglig og personlig tap for departementet og for kollegaene som sitter tilbake. Når vi minnes Jon Vegard, er det med glede og takknemlighet. Våre varmeste tanker går til Jon Vegards familie og venner. Han vil bli dypt savnet, sier justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud.

Familien ønsker ikke å bli kontaktet av pressen.

 

Ida Marie Hill

Ida Marie, født 1977, bosatt i Oslo og var utdannet jurist ved Universitetet i Oslo.
Hun arbeidet i Amnesty International fra november 2003 til april 2004. Ida Marie begynte i Sivilavdelingen i Justisdepartementet mai 2004 og jobbet der i litt over to år før hun begynte å jobbe for FN (UNCHR). Hun jobbet for FN i fire år, først i Tanzania, deretter i Genève. I 2010 kom Ida Marie tilbake til Sivilavdelingen. Etter kort tid begynte hun å jobbe i Justisdepartements Internasjonale sekretariat. Ida Marie har i hele sin tid i Justisdepartementet vært interessert i, og arbeidet med, internasjonale saker, herunder barnebortføring, rettsanmodninger fra utlandet, internasjonale straffedomstoler og Norges forhold til EU. Hun har også arbeidet med regelverksutvikling.

- Vi har mistet Ida Marie, en kjær og høyt verdsatt medarbeider. Det er et enormt tap både faglig og personlig for departementet og for kollegaene som sitter tilbake. Våre tanker går til Ida Maries familie og venner. Vi vil minnes henne med glede og takknemlighet. Hun vil bli dypt savnet, sier justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud.

Familien ønsker ikke å bli kontaktet av pressen.

 

Kjersti Berg Sand

Kjersti, født 1984, var opprinnelig fra Nord-Odal kommune i Hedmark, men bosatt i Oslo. Hun var utdannet som jurist ved Universitetet i Oslo 2010 og hadde tilleggsutdannelse fra University of Oregon i USA.

Kjersti arbeidet i Justisdepartementets sivilavdeling ved siden av jusstudier fra våren 2007 til våren 2009, og som sommervikar i full stilling hver sommer fra 2007 til 2010. Fra august 2010 ble hun engasjert i full stilling for å være sekretær for den eksterne arbeidsgruppen som skal vurdere og foreslå lovendringer for økt bruk av konfliktråd. I de årene Kjersti var tilknyttet departementet arbeidet hun med internasjonale problemstillinger, deriblant barnebortføring, og temaer knyttet til megling og konfliktråd.

- Etter angrepet på Regjeringskvartalet og ved Kjerstis bortgang har vi mistet en kjær og høyt verdsatt medarbeider. Det er et enormt tap både faglig og personlig for departementet og for kollegaene som sitter tilbake. Vi vil minnes Kjersti med glede og takknemlighet. Våre varmeste tanker går til Kjerstis familie og venner. Hun vil bli dypt savnet, sier justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud.

Familien ønsker ikke å bli kontaktet av pressen.

 

Bendik Rosnæs Ellingsen

Allerede da han gikk i niende klasse sendte Bendik brev til Justisdepartementet fordi han ønsket jobb. Som 17-åring i 2010 jobbet han for første gang som sommervikar i departementet. Sommeren 2011 var hans andre år som vikar. Han skulle jobbe hele sommeren i departementet bortsett fra når han skulle delta på Utøya.

- Bendik var en veldig positiv og meget lærevillig gutt. Han var så stolt over å få jobbe i Justisdepartementet og vi er stolte over at han jobbet hos oss. Nå er han meningsløst revet bort.  Vi vil minnes Bendik med glede og takknemlighet. Våre varmeste tanker går til Bendiks familie og venner. Han vil bli dypt savnet, sier justisminister Knut Storberget og departementsråd Morten Ruud.