Historisk arkiv

Kan Grunnloven redde privatlivet?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisministeren åpner tirsdag 30. mai årets ETHOS-konferanse. Denne gang er temaet det moderne samfunn og privatlivets fred. Vi spør blant annet om vi har behov for et privatliv og om Grunnloven trenger en egen bestemmelse som verner privatlivet.

Pressemelding

Nr.: 50 - 2006
Dato: 29.05.06

Invitasjon

Kan Grunnloven redde privatlivet?
Det moderne samfunn og menneskets privatliv

Justisministeren åpner tirsdag 30. mai årets ETHOS-konferanse. Denne gang er temaet det moderne samfunn og privatlivets fred. Vi spør blant annet om vi trenger et privatliv, hvilke utfordringer vi står overfor og om Grunnloven trenger en egen bestemmelse som verner privatlivet. Det legges opp til en bred diskusjon der flere fagretninger og ulike deler av samfunnslivet er representert.

Bidragsytere på konferansen er: Knut Storberget, Francis Sejersted, Birgitte Kofod Olsen, Iver Neumann, Arne Johan Vetlesen, Cathrine Holst, Marika Lüders, Jon Bing, Heidi Mork Lomell, Inger-Anne Ravlum, Guro Slettemark, Ragna Aarli, Carsten Smith, Paul Chaffey, Kristin Clemet og Georg Apenes.

Målgruppen for konferansen er aktørene i samfunnsdebatten og i justis- og politisektoren – samt andre som er opptatt av rammer og vilkår for god samfunnsutvikling.

Dato: Tirsdag 30. mai 2006 klokken 08.45 - 16.00
Sted: Regjeringskvartalet, plenumssalen, Einar Gerhardsens plass 1 (R4)
Ordstyrer: Aslak Bonde

Konferansen er delt i tre:
Ideen om det private, Privatliv under angrep og Bør Grunnloven verne privatlivet?

Mer informasjon finner du her.

Pressekontakt: Marit H Haugen, informasjonsrådgiver, tlf: 911 02 129

Velkommen!