Historisk arkiv

- Froland vil få all tilgjengelig hjelp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Regjeringen har fulgt situasjonen i Froland nøye de siste dagene og tar situasjonen svært alvorlig. - Vi har løpende satt i gang tiltak for å forsikre oss om at lokale mannskaper får den nødvendige bistand, sier justisminister Knut Storberget.

Regjeringen har fulgt situasjonen i Froland nøye de siste dagene og tar situasjonen svært alvorlig.

- Vi har løpende satt i gang tiltak for å forsikre oss om at lokale mannskaper får den nødvendige bistand, sier justisminister Knut Storberget.

Blant annet undersøker man muligheten og behovet for å trekke på bistand fra våre naboland gjennom våre internasjonale systemer for kriseberedskap.

- Mannskapet som deltar i slukningsarbeidet har gjort en enorm jobb gjennom flere døgn. Vi undersøker løpende hvordan vi kan bidra med mer mannskap og utstyr til slukkingen. Dette gjelder flere folk fra både brannvesen, sivilforsvar, heimevern og politi.

- Vi vil også sørge for at tilgjengelige helikopterressurser benyttes i slukningsarbeidet, sier Storberget

Justisministeren har i dag snakket med ordfører Sigmund Pedersen i Froland. - Jeg har forsikret ham om at vi i dag setter i gang ytterligere tiltak for å få kontroll over brannen og å bistå de lokale mannskapene.

Regjeringens kriseråd vil komme sammen i løpet av dagen for å kartlegge ytterligere behov. Senere i dag reiser justisminister Knut Storberget og landbruksminister Terje Riis-Johansen til Froland.

Knut Storberget vil være tilgjengelig for kommentar utenfor rådhuset i Oslo kl. 12.30 i dag.

Kontaktperson: Senior informasjonsrådgiver Marit H. Haugen, tlf. 91 10 21 29.