Historisk arkiv

Rekordhøyt opptak ved Politihøgskolen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Regjeringen vil øke opptaket ved Politihøgskolen til 552 studenter i 2009. – I løpet av denne stortingsperioden vil det bli utdannet 1 776 politistudenter, over 600 flere enn i forrige periode, sier justisminister Knut Storberget.

  Justisminister Knut Storberget patruljerer Oslo sentrum sammen med nyutdannede politistudenter.

Justisminister Knut Storberget patruljerte Oslo sentrum sammen med nyutdannede politistudenter i sommer.

Regjeringen vil øke opptaket ved Politihøgskolen til 552 studenter i 2009. – I løpet av denne stortingsperioden vil det bli utdannet 1 776 politistudenter, over 600 flere enn i forrige periode, sier justisminister Knut Storberget.

De siste to årene har det blitt tatt opp 432 studenter ved Politihøgskolen. Nå foreslår Regjeringen å øke opptaket på 432 til rekordhøye 552 studenter i 2009.

– Dette er det høyeste opptaket av studenter ved Politihøgskolen noensinne. Det er bare ved å utdanne flere politifolk at vi kan oppfylle løftet i Soria Moria-erklæringen om et nært og sterkt politi, sier Storberget.

For at Politihøgskolen skal ha kapasitet til å ta imot det høye antallet nye studenter, foreslår regjeringen å øke budsjettet til skolen med 30 millioner kroner i forhold til saldert budsjett 2008. For at Politihøgskolen allerede i 2009 skal kunne utdanne så mange, vil kapasiteten på kort sikt økes ved eksisterende avdelinger ved Politihøgskolen i Oslo og Bodø. I tillegg skal Politihøgskolens kurs- og øvingssenter i Kongsvinger bygges ut.

Politidirektoratet har utredet politiets bemannings- og kompetansebehov frem mot 2020. Utredningen konkluderer med at det er behov for å øke antall polititjenestemenn med 2 700 og antall sivilt ansatte med 1 000 innen 2020. Gjennom det høye opptaket på Politihøgskolen og bemanningsøkningen i politiet følger regjeringen anbefalingene i Politidirektoratets rapport ”Politiet mot 2020”.