Historisk arkiv

Ny politimester i Vestoppland politidistrikt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Johan Martin Welhaven (48) er i statsråd i dag utnevnt til ny politimester i Vestoppland politidistrikt for en åremålsperiode på seks år.

Welhaven er utdannet jurist, og kommer fra embetet som assisterende sjef for Spesialenheten for politisaker. Han har en solid bakgrunn som leder, og har svært god kunnskap om politi- og lensmannsetaten.

Etter embetseksamen ble han ansatt som konsulent i Justis- og politidepartementets politiavdeling. I 1992 gikk han over i stilling som politifullmektig i daværende Hamar politikammer. Welhaven var ansatt i Hamar og senere Hedmark politidistrikt fram til 2003. Han hadde under denne tiden permisjon både i 1995 for å arbeide som politiadjutant i Follo politidistrikt, og i 1999 for å arbeide som politiinspektør/assisterende sjef ved Kriminalpolitisentralen.

I 2003 gikk han fra stillingen som politiadvokat og leder for påtaleenheten i Hamar over i vikariat som politiinspektør og sjef for retts- og påtaleenheten i Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Her arbeidet Welhaven inntil han i januar 2005 ble ansatt i stillingen som leder av etterforskningsavdeling øst i Spesialenheten for politisaker. Ved kongelig resolusjon av 19. mai 2006 ble han utnevnt til assisterende sjef for Spesialenheten for politisaker.