Historisk arkiv

Trygg og smart på nett med Donald

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet gir alle fjerdeklassinger et spesialnummer av Donald Duck om trygg bruk av Internett. – Det viktig at barna er trygge, smarte og sikre når de bruker Internett, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

Trygg og smart på nett med Donald

Kunnskapsdepartementet gir alle 4-klassinger et spesialnummer av Donald Duck om trygg bruk av Internett. 6. februar er Trygg bruk-dagen 2007 (Safer Internet Day).

Dagen markeres over hele Europa, og handler om trygg bruk av nye elektroniske medier, spesielt Internett og mobiltelefon .

I år har Kunnskapsdepartementet gått sammen med Medietilsynets prosjekt SAFT og næringslivet ved IKT-Norge, Telenor og Microsoft om å formidle kunnskap om trygg nettbruk til barn. Det er produsert et Donald Duck-bilag ”Smart og Trygg på Nett” som er sendt til alle 4-klassinger i hele Norge for utdeling på Trygg bruk-dagen. I tillegg vil bilaget ligge ved alle Donald-blader i salg og abonnement denne uken.

- Mange barn er dyktige brukere av Internett, og proppfulle av kompetanse om de tekniske sidene ved nye medier. Da er det viktig at barna også er trygge, smarte og sikre når de bruker Internett. Slike tiltak som Trygg bruk-dagen støtter opp under skolens arbeid for å hjelpe barna til å kunne ferdes på nettet uten å føle seg usikre, truet eller redde, og til å kunne oppføre seg vennlig og høflig mot andre, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal.

SAFT (Safety, Awareness, Facts and Tools) er et delvis EU-finansiert prosjekt under Medietilsynet som jobber med trygg bruk av nye medier for barn og unge. På www.saftonline.no/trygg kan du lære mer om trygg bruk og delta i en spørrekonkurranse om nettvett.