Historisk arkiv

Tildeling av skjønnsmidler til barnehager i 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet har sendt ut informasjon om tildelingskriterier og rutiner for tildeling av skjønnsmidler til drift av barnehager i 2008. Det opplyser også om fylkesmennenes og kommunenes oppgaver og ansvar- og om kontrollopplegget som knytter seg til tilskuddsordningen.

Illustrasjonsbilde barnKunnskapsdepartementet har sendt ut informasjon om tildelingskriterier og rutiner for tildeling av skjønnsmidler til drift av barnehager i 2008. Det opplyser også om fylkesmennenes og kommunenes oppgaver og ansvar og om kontrollopplegget som knytter seg til tilskuddsordningen.

Skjønnsmidlene er et øremerket tilskudd til kommunen, som i sin helhet skal nyttes til drift av barnehager. Midlene disponeres sammen med kommunenes frie midler, og skal bidra til å dekke:

  1. Driftsutgifter til eksisterende barnehager (både kommunale og ikke-kommunale) som ikke dekkes gjennom foreldrebetaling og andre offentlige tilskudd. 
  2. Driftsutgifter til nye barnehageplasser (både kommunale og ikke-kommunale) som ikke dekkes gjennom foreldrebetaling og andre offentlige tilskudd.

Samlet utbetaling av skjønnsmidler i 2008 er beregnet på bakgrunn av en rekke kriterier slik at tildelingen skal komme nærmest mulig kommunenes faktiske merutgifter knyttet til innføringen av maksimalpris, håndtering av forskriften om likeverdig behandling og drift av nye barnehageplasser.

Lenke til rundskriv F-11-08 - om tildeling av skjønnsmidler