Historisk arkiv

Det Europeiske Wergelandsenteret er offisielt åpnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Det Europeiske Wergelandsenteret (EWC) er et internasjonalt ressurssenter lokalisert i Oslo. Senteret er resultat av et samarbeid mellom Norge og Europarådet, og skal være åpent for alle Europarådets medlemsland.

Det Europeiske Wergelandsenteret (EWC) er et internasjonalt ressurssenter som skal arbeide med utdanning innenfor menneskerettigheter og interkulturell forståelse Senteret er.

Senteret er  lokalisert i Oslo og er et resultat av samarbeid mellom Norge og Europarådet. Det skal være åpent for alle Europarådets medlemsland.  

-  Det er typisk europeisk å være forskjellig – både når det gjelder språk og identitet. Det er nettopp dette som gjør våre land til en unik arena for interkulturell dialog og utveksling av ideer og kunnskap – noe som også er meningen med Wergelandsenteret, sa kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell under åpningen av senteret.

Hovedoppgavene til Wergelandsenteret er å drive forskning, og videre- og etterutdanningskurs for lærere og lærerutdannere, innenfor utdanning i menneskerettigheter, demokratisk medborgerskap og interkulturell dialog. Senteret skal drive informasjonsspredning, og det skal være et knutepunkt for relevante aktører på området, både nasjonalt og internasjonalt. For mer informasjon om EWC besøk senterets hjemmeside: www.theewc.org

For mer informasjon om EWC besøk senterets hjemmeside: www.theewc.org