Historisk arkiv

Endringer i bortvisningsreglene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet har sendt på høring et lovforslag som åpner for at lærerne kan fatte avgjørelse om bortvisning av elever fra undervisningen for inntil en dag. Høringsfristen er 6. oktober.

Kunnskapsdepartementet har sendt på høring et forslag til endringer i bortvisningsreglene i opplæringsloven og privatskoleloven. Forslaget åpner for at lærerne kan fatte avgjørelse om bortvisning av elever fra undervisningen for inntil en dag.

Kunnskapsdepartementet har sendt på høring et forslag til endringer i bortvisningsreglene i opplæringsloven §§ 2-10 og 3-8 og privatskoleloven § 3-10.

Gjennom å åpne for at rektorenes myndighet til å fatte avgjørelse om bortvisning fra undervisningen for inntil en dag kan delegeres til lærerne ønsker departementet å legge til rette for å bevare og styrke læreres autoritet i undervisningssituasjonen. Skolen skal fortsatt ha tilsynsansvar for elever som er bortvist for enkelttimer opptil en dag.

- Konsekvent grensesetting og håndheving av ordensreglementet er viktig for å skape ro og orden i klasserommet og for å skape et læringsmiljø som fremmer trivsel og læring, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

 

 Lenke til lovforslaget her