Historisk arkiv

Kristin Halvorsen ny kunnskapsminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kristin Halvorsen er i dag utnevnt til kunnskapsminister i Kunnskapsdepartementet. Hun tar over for Bård Vegar Solhjell, som blir SVs parlamentariske leder på Stortinget. Statsråd Tora Aasland fortsetter som forsknings- og høyere utdanningsminister.

Kristin Halvorsen er i dag utnevnt til  kunnskapsminister i Kunnskapsdepartementet. Hun tar over for Bård Vegar Solhjell, som blir SVs parlamentariske leder på Stortinget. Statsråd Tora Aasland fortsetter som forsknings- og høyere utdanningsminister.

 

Som følge av dagens endring er det også utnevnt nye statssekretærer og ny politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har i regjeringen ansvar for barnehager og grunnopplæringen.

Kristin Halvorsen er født i Horten i 1960, og er utdannet i sosialpedagogikk mellomfag i 1981 og kriminologi grunnfag i 1982. Halvorsen har vært leder i SV siden 1997. Fra 2005 til 2009 var hun finansminister i Regjeringen Stoltenberg II.

Andre endringer i politisk ledelse
Statssekretær Lisbet Rugtvedt fortsetter som statssekretær i departementet - for kunnskapsminister Kristin Halvorsen. I tillegg er tidligere statssekretær i Finansdepartementet Roger Østlie Sandum, utnevnt til statssekretær for Halvorsen.
Sylvi Annie Bratten er ansatt som politisk rådgiver.

Politisk rådgiver Kyrre Lekve er utnevnt som statssekretær for forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kristin Halvorsen ankommer Kunnskapsdepartementet sammen med statssekretær Roger Østlie Sandum. Departementsråd Trond Fevolden ønsker velkommen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bård Vegar Solhjell, Tora Aasland og Kristin Halvorsen.