Historisk arkiv

Første møte i nasjonalt barnehageforum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

– Ansatte, barnehagene, kommuner og stat har gjennomført tidenes dugnad for full barnehagedekning. Nå må vi bruke alle krefter på videreutvikling av kvalitet i barnehagen. Det sa Kristin Halvorsen da hun åpnet det første møtet i nasjonalt barnehageforum i dag.

–Ansatte, barnehagene, kommuner og stat har gjennomført tidenes dugnad for full barnehagedekning. Nå må vi bruke alle krefter på videreutvikling av kvalitet i barnehagen. Det sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen da hun åpnet det første møtet i Nasjonalt barnehageforum i dag. 

Barnehagebarn markerte første møte i nasjonalt barnehageforum med sang. Se flere bilder her. Foto: Kunnskapsdepartementet

Nasjonalt barnehageforum skal være en arena for dialog, debatt og kunnskapsutveksling. Forumet involverer alle sentrale parter i barnehagesektoren og skal bidra til en sterk og helhetlig satsing på kvalitet.
– Jeg har stor tillit og tro på at vi sammen med sektoren skal legge grunnlaget for enda bedre barnehager, sier Halvorsen.

Deltagerne i Nasjonalt barnehageforum er Utdanningsforbundet, Fagforbundet, PBL (Private Barnehagers Landsforbund), Sametinget, HSH (Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon), Nasjonalt Råd for lærerutdanning, Norsk Studentorganisasjon, Foreldreutvalget for barnehager, Norges forskningsråd, Utdanningsdirektoratet, fylkesmennene og storbynettverket for barnehagesektoren.

Mandat
Nasjonalt barnehageforum skal målrette og samordne innsatsen for å sikre likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager ved blant annet å
• Bidra til å styrke personalets kompetanse og bidra til god og stabil rekruttering til
Barnehagene,
• Bidra til kunnskapsutvikling og forskning med relevans for utviklingen av utdanning
og profesjonsutøvelse i sektoren, og
• Bidra til etablering av et nasjonalt system for å sikre kvalitet i barnehagene og drøfte hvilke virkemidler som er nødvendig for fremtidig utvikling og styring av sektoren.

Foto: Kunnskapsdepartementet. Se flere bilder her.