Historisk arkiv

Lærere vil lære

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Det er foretatt en spørreundersøkelse blant lærerne som har deltatt på videreutdanningstilbudene "Kompetanse for kvalitet" i løpet av studieåret 2009/2010. Hele 90 prosent mener studiet har vært godt eller svært godt.

Det er foretatt en spørreundersøkelse blant lærerne som har deltatt på videreutdanningstilbudene "Kompetanse for kvalitet" i løpet av studieåret 2009/2010. Målet med undersøkelsen er å evaluere kvaliteten på tilbudene på nasjonalt nivå.

Rambøll Management Consultingskriver viser i rapporten sin  at videreutdanningen gjennom skoleåret 2009 og 2010 var en suksess og at majoriteten av deltakerne vurderer videreutdanningen til å være god eller svært god. Rambøll skriver at  "Over 80 prosent har fått styrket sin egen fagkompetanse og hele 90 prosent vurderer det faglige innholdet i studiet til å være godt eller svært godt”.

4 536 lærere deltok i videreutdanning 2009/2010, hvorav
- 1 438 i videreutdanning med statlig støtte og
- 3 098 i videreutdanning igangsatt av skoleeierne selv
Fagene matematikk, engelsk, norsk og leseopplæring har hatt høy deltakelse, og rådgivning relativ høy deltakelse.

Dette er tall etter at 258 kommuner, 18 fylkeskommuner og 41 private skoler har rapportert at de har deltatt i videreutdanning med statlig støtte.

Rapporten viser at:

· De aller fleste deltakerne er svært godt eller godt fornøyd med skolens tilrettelegging

·  Lærerne er i stor grad tilfreds med det faglige og fagdidaktiske innholdet

·  Det faglige innholdet i videreutdanningen holder høyt nivå

·  De fleste mener utdanningen har relevans for dere undervisning

·  Svært mange lærere rapporterer at de vil forandre på egen undervisning som følge av videreutdanningen (kun 5% sier de ikke kommer til å forandre egen undervisning).

782,6 millioner kroner er benyttet til etterutdanning i 2009 og videreutdanning for studieåret 2009/2010. Dette er tall som er innrapportert fra skoleeiere i kommuner, fylkeskommuner og private:

  • 43 %: 336,6 millioner kroner er tildelt fra staten
  • 57% : 445,9 millioner kroner er skoleeiers egne midler

Last ned rapporten her