Historisk arkiv

Fortsatt mest støtte ved studiestart

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Statsråd Tora Aasland vil nå anbefale Stortinget om ikke å endre utbetalingsrutinen for studiestøtten

Statsråd Tora Aasland vil nå anbefale Stortinget om ikke å endre utbetalingsrutinen for studiestøtten.

I forslag til budsjett for Kunnskapsdepartementet som ble presentert i dag foreslo Aasland at studiestøtten skulle betales ut i like store summer per måned. Dette vakte sterke reaksjoner fra studentorganisasjonen. - Jeg hadde ingen prestisje til dette forslaget Jeg har nå valgt å lytte til studentene,  og jeg vil derfor anbefale Stortinget  å ikke innføre denne endringen, sier statsråd Tora Aasland.

Studenter i Norge får i dag 40 prosent av støtten per semester utbetalt ved semesterets første måned, og 15 prosent per måned i de fire øvrige månedene. Regjeringens forslag var å utbetale støtten flatt med 20 prosent per måned. Dette ville bety en høyere utbetaling i semesterets fire siste måneder, og en lavere utbetaling den første måneden. Samlet utdanningsstøtte ville ikke bli påvirket av forslaget.

- Vi har ikke vært flinke nok til  å sjekke ut reaksjonene og konsekvensene i denne saken. Vi ser nå at forslaget om lik, månedlig utbetaling av utdanningsstøtte ikke er ønsket av studentene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.