Historisk arkiv

Gi innspill om det europeiske forskningsområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsdepartementet oppfordrer institusjoner, organisasjoner og andre interessenter til å gi innspill til EU-kommisjonenes offentlige konsultasjon av ERA Framework, et rammeverk for det europeiske forskningsområdet.

Som en del av oppfølgingen av Europe 2020-strategien og flaggskipet Innovation Union ønsker EU-kommisjonen i løpet av 2012 å foreslå et rammeverk for det europeiske forskningsområdet, kalt ERA Framework.

ERA - ett europeisk forskningsområde

ERA fører med seg en sterkere integrering og harmonisering av nasjonal forskningsinnsats for å få til bedre utnyttelse av Europas forskningsressurser.

Rammeverket vil bety tiltak for å fjerne hindringer for bevegelse og samarbeid på tvers av grensene i Europa, slik at det europeiske forskningsområdet kan realiseres. Målsettingen er å skape ett felles marked for kunnskap, forskning og innovasjon i 2014.

EU-kommisjonen ønsker synspunkter 

EU-kommisjonen lanserte 13. september sin offentlige konsultasjon av ERA Framework. Målet med denne offentlige konsultasjonen er å samle synspunkter fra EUs medlemsland, assosierte land og relevante interessenter i disse landene om hvilke hindringer som må overvinnes for å utvikle et velfungerende europeisk forskningsområde.

Videre ønsker EU-kommisjonen å samle synspunkter på betydningen og prioriteringen av ulike tiltak, blant annet gjelder det hvilke tiltak det er nødvendig å sette i gang før 2014 og hvilke man ser for seg på lengre sikt.

Konsultasjonen skal bygge opp under analyser EU-kommisjonen har utført om hvilke utfordringer som bør løses.

Kommisjonen har sendt ut et spørreskjema og et dokument som redegjør nærmere for ERA og utfordringer og tiltak knyttet til ERA.

Kunnskapsdepartementet oppfordrer interessenter til å gi innspill direkte via EU-kommisjonens nettsider: http://ec.europa.eu/research/consultations/era/consultation_en.htm.

 Konsultasjonen vil vare frem til 30. november.