Historisk arkiv

Kampanje mot nettmobbing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Over 45 000 barn og unge i Norge mellom 9 og 16 år blir utsatt for mobbing og trusler på nett. -Nettet skal ikke være et fristed for mobbing og trakassering, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Logo Nettbølling

Manifest mot mobbing 2011 – 2014 er et forpliktende samarbeid mellom regjeringen, Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Utdanningsforbundet, KS, Fagforbundet, Skolenes landsforbund og Norsk skolelederforbund. Partene vil årlig sette fokus på bestemte områder som er sentrale i arbeidet mot mobbing og i 2011 er fokusområdet digital mobbing. Årets kampanje handler om digital mobbing.

Over 45 000 barn og unge i Norge mellom 9 og 16 år blir utsatt for mobbing og trusler på nett.

- Nettet skal ikke være et fristed for mobbing og trakassering. Alle som er i kontakt med barn og unge må ha bevissthet om digital mobbing og kunnskap om hvordan gripe inn. Kampanjen skal forsterke det viktige arbeidet mot mobbing som foregår lokalt gjennom hele året, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Nasjonal kampanje

Denne uken er alle som jobber med barn og unge på skoler, i barnehager, fritidsklubber, lokale lag og foreninger invitert til å delta i en nasjonal kampanje mot digital mobbing.

Målet for kampanjen er først og fremst å skape et lokalt engasjement i hver kommune. Det er startet en egen facebookside som allerede over 3000 personer liker. Den finner du her www.facebook.com/manifest.mot.mobbing

Les mer om digital mobbing på : www.udir.no/mmm