Historisk arkiv

Utvider tilbud om tegnspråkutdanning på Østlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo har besluttet å overføre studietilbudet innen tegnspråk og tolking fra universitetet til høyskolen. Regjeringen bevilger 1,5 millioner kroner til nye lokaler for høyskolen, og i tillegg styrkes utdanningen med 15 nye studieplasser.

Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo har besluttet å overføre studietilbudet innen tegnspråk og tolking fra universitetet til høyskolen. Regjeringen bevilger 1,5 millioner kroner til nye lokaler for høyskolen, og i tillegg styrkes utdanningen med 15 nye studieplasser.

Institusjonene er enige om flytting av eksisterende fagmiljø og studenter fra 1. august 2011, samtidig som høyskolene i Oslo og Akershus fusjonerer til én institusjon.

I Samordna opptak er det lyst ut opptak til bachelorgrad og årsenhet innen tegnspråk og tolking ved høyskolen fra høsten 2011.

Statsråd Tora Aasland sier hun er svært glad for at de to institusjonene har kommet til enighet i denne saken.

- Høgskolen i Oslo skaper med dette et robust fagmiljø innen tegnspråk og tolkeutdanning, og dette sikrer et videre studietilbud på Østlandet i denne nasjonalt viktige utdanningen, sier statsråd Tora Aasland.

Regjeringen bevilger 1,5 mill. kroner for å bidra til at høyskolen får en løsning for nye lokaler og vil i tillegg styrke utdanningen ved å opprette 15 nye studieplasser. De nye studieplassene kommer i tillegg til studieplassene som flyttes fra universitetet.

45 flere studieplasser

Med opptrapping til tre kull vil det bety at høyskolen kan gi 45 flere studenter et tilbud om utdanning innenfor tegnspråk og tolking enn det som i dag gis ved universitetet.

- Det er et stort behov for flere med tegnspråkkompetanse i Norge. Dette har vært et tydelig ønske fra blant andre Norges Døveforbund. Regjeringen bidrar nå til at det blir mulig å utdanne flere, sier Tora Aasland.

I tillegg til Høgskolen i Oslo tilbys det i dag studier innen tegnspråk ved Høgskolen i Bergen og Høgskolen i Sør-Trøndelag.

 


Del