Historisk arkiv

26 millioner til økt EU-forskning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Norske forskningsinstitutter kan nå søke på 26 millioner kroner som Kunnskapsdepartementet har øremerket for å øke deltagelsen i EUs 7.rammeprogram.

Norske institutter har tradisjonelt hevdet seg godt innenfor EU-forskningen, men det er et potensial for økt deltakelse. - Regjeringen ønsker at flere institutter kommer med og tettere samarbeid mellom institutter og næringsliv. Tiltaket er viktig for å styrke den norske innovasjonsevnen gjennom økt tilgang til den enorme kunnskapsbasen EUs rammeprogram representerer, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.

Ordningen, som kalles STIM-EU, gjelder i første omgang institutter omfattet av retningslinjer for statlig basisfinansiering, og et fåtall andre institutter kunne søke om midler. Det kan søkes om midler på grunnlag av prosjekter der det foreligger en innstilling for finansiering fra EU.- Dette ivaretar kravet til kvalitet i forskningen, krav til samarbeidspartneres bidrag og gjennomføringsevne. De 26 millionene skal brukes overfor de instituttene som lykkes med sine søknader – som en stimulans og forutsigbarhet for økt deltakelse, sier statsråden. For å stimulere til samarbeid med norske bedrifter vil det beregnes et beløp som er 50 prosent høyere enn tilsvarende prosjekter uten slikt samarbeid.

Mer om ordningen på nettsidene til Forskningsrådet