Historisk arkiv

Den norske barnehagemodellen i praksis

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Representanter for 36 land er nå samlet i Oslo til OECD-konferanse om framtidens barnehager. Mandag var deltagerne på studiebesøk til ulike barnehager for å se den norske barnehagemodellen i praksis.

Representanter for 36 land er nå samlet i Oslo til OECD-konferanse om framtidens barnehager. Mandag var deltagerne på studiebesøk til ulike barnehager for å se den norske barnehagemodellen i praksis.

Konferansen, ”Implementing Policies for High Quality Early Childhood Education and Care” samler ministere og høytstående ledere for barnehageområdet i 36 OECD-land fra hele verden.

 - Konferansen går direkte inn i det norske arbeidet for å sikre barnehager med høy kvalitet. Gode barnehager er en investering i framtida og gir et stort utbytte for både den enkelte og samfunnet. Jeg registrerer også stor internasjonal interesse for den norske barnehagesatsningen, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen, som vil delta under hele konferansen.

Mandag var deltagerne på studiebesøk til ulike barnehager for å se den norske barnehagemodellen i praksis. Kunnskapsministeren var med på besøket til Ammerudlia barnehage.

Denne barnehagen er en del av Regjeringens såkalte Groruddals-satsing med gratis kjernetid i barnehagen for alle 4- og 5-åringer. I dag har nesten 70 % av barna i barnehagene et annet morsmål enn norsk.

Et viktig mål for barnehagen er derfor tidlig innsats for at hvert enkelt barn skal utvikle sitt læringspotensial og stille godt rustet til skolestart.

Konferansedeltakerne som besøkte Ammerudlia var spesielt opptatt av språktesting og hvordan barnehagen arbeidet med barna som representerer om lag 25 ulike språk.

I tillegg var de svært positivt overrasket over de store uteområdene til barnehagen der unger kravlet rundt og lekte i snøen.

– Dette må være et stort pluss for miljøet, utbrøt den britiske utdanningsministeren, Sarah Teather.

I forbindelse med konferansen blir det også presentert en OECD-rapport om barnehager, Starting Strong III,.

 

Besøk i Ammerudlia barnehage i Oslo.

Besøk i Ammerudlia barnehage i Oslo. (Foto: KD)

(Foto: KD)

 

 

(Foto: KD)