Historisk arkiv

Høyskolene i Buskerud og Vestfold slås sammen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Etter ønske fra høyskolene har Kongen i statsråd i dag bestemt at Høgskolen i Buskerud og Høgskolen i Vestfold slås sammen til en høyskole fra 1. januar 2014, med navnet <em>Høgskolen i Buskerud og Vestfold</em>. Departementet vil gi den nye høyskolen 14 mill. kroner til det videre arbeidet.

Etter ønske fra høyskolene har Kongen i statsråd i dag bestemt at Høgskolen i Buskerud og Høgskolen i Vestfold slås sammen til en høyskole fra 1. januar 2014, med navnet Høgskolen i Buskerud og Vestfold. Departementet vil gi den nye høyskolen 14 mill. kroner til det videre arbeidet.

― Ved å forene kreftene gjennom en sammenslåing skapes det en robust og profilert institusjon som bedre kan møte samfunnets behov og fremstå som attraktiv samarbeidspartner, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Høyskolene selv viser til at utfordringer og muligheter – både strategisk, faglig og administrativt – best kan møtes gjennom å forene kreftene i en fusjonert institusjon.

Den nye høyskolen skal ha campuser i begge fylkene. Den vil satse på praksisnær, anvendt forskning og utviklingsarbeid og tilby profesjonsrettede, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, og ha en profesjons- og arbeidslivsrettet profil. Dette er et uttrykk for faglige ambisjoner for å møte kravene til kvalitetsutvikling og for å få større handlekraft i samhandling med arbeids- og samfunnsliv i regionen.

Den nye høyskolen vil ha om lag 7600 studenter og over 700 ansatte. Kunnskapsdepartementet vil oppnevne et fellesstyre som skal lede arbeidet med å integrere de to institusjonene frem til 1. januar 2014.