Historisk arkiv

Innspill til ny forskningsmelding

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Regjeringen har startet arbeidet med en ny forskningsmelding som skal legges frem for Stortinget våren 2013. Nå vil forskningsminister Tora Aasland ha innspill til meldingen.

Regjeringen har startet arbeidet med en ny forskningsmelding som skal legges frem for Stortinget våren 2013.

 
Statsråd Tora Aasland

Forskningsminister Tora Aasland.(Foto: Forskningsrådet)

– Underveis i dette arbeidet ønsker jeg god kontakt med forskningsmiljøene og med andre som meldingen vil angå.  Derfor inviterer jeg alle interesserte til å sende meg forskningspolitiske råd og faglige innspill, sier forskningsminister Tora Aasland. Jeg håper så mange som mulig benytter denne anledningen. Dette er en viktig første etappe. Jeg vil fortsette å ha dialog om innretningen av forskningspolitikken fram mot at meldingen legges fram.

Fristen for å sende innspill er 28. mars 2012. Samme dag vil KD arrangere en åpen innspillskonferanse på Håndverkeren i Oslo, hvor sentrale aktører vil bli invitert til å presentere sine innspill.

- Jeg tar imot alle innspill, men i dette arbeidet vil samspillet mellom forskningsmiljøene, ulike brukere i næringsliv, offentlig forvaltning og resten av samfunnet stå sentralt, sier Tora Aasland.

Aasland ber derfor særlig om innspill som berører:

  • Hvordan vi best utnytter de ressursene vi investerer i forskning, høyere utdanning og innovasjon. 
  • Hvordan vi kan stimulere til enda bedre flyt av kunnskap og kompetanse mellom høyere utdanning, forskning og samfunnet. 
  • Hvordan vårt nasjonale system og våre virkemidler bør innrettes for å møte den stadig sterkere internasjonaliseringen av forskning og høyere utdanning

Frist for å komme med innspill er 28. mars.

Innspill vil bli publisert på Kunnskapsdepartementets nettside.