Historisk arkiv

Motiverende sommerskole på Rønningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

-Superkult! Vi har opplevd skole på en helt annen måte! Nå har jeg fått bedre selvtillit! Elevene på Rønningen folkehøgskole er samstemte når det gjelder sommeraktivitetene i Ny GIV.

I dag besøkte statssekretær Elisabet Dahle Rønningen folkehøgskole som har sommeraktiviteter for Ny GIV-elever. Der fikk hun hilse på en svært fornøyd og motivert gjeng.

Til sammen 30 elever har i to runder deltatt i sommeraktiviteter ved Rønningen folkehøgskole i Oslo. Elevene kommer fra Akershus og Oslo. Oppholdet ved skolen har vart i to uker inklusive overnatting og helg.

Statssekretæren fikk møte en gjeng med elever som satt stor pris på ukene de hadde vært i gjennom:
- Jeg kan se at det dere gjør her virker og treffer godt de som er med. Rønningen folkehøgskole gjør et viktig arbeid her, sier Dahle
Erfaring viser at ungdommer i målgruppen til Ny GIV har større sannsynlighet for å droppe ut av skolen i overgangenen mellom ungdomsskole og videregående skole. Derfor er tiltak i løpet av sommeren også en del av Ny GIV. Hensikten er å gi nye erfaringer, faglig påfyll og en mykere overgang mellom skoleslagene for at disse elevene skal holde motivasjonen oppe.

Fylkeskommunene er tildelt 13,5 millioner kroner til å sette i gang sommeraktiviteter i år. Alle fylkeskommuner har sommeraktiviteter/sommerskole i Ny GIV-regi. Midlene skal bidra til å finansiere sommeraktiviteter både for overgangene fra 10. trinn til Vg1, fra Vg1 til Vg2 og til ungdommer i Oppfølgingstjenestens målgruppe. I tillegg har folkehøgskolene fått tildelt 6 millioner kroner til å drive sommerskole for denne elevgruppen. En av skolene som deltar er Rønningen folkehøyskole i Oslo. 

(Kunnskapsdepartementet)