Historisk arkiv

Utdeling av Holmboeprisen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen delte i dag ut Bernt Michael Holmboes minnepris til Gina Onsrud under en høytidlig seremoni på Oslo Katedralskole.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen delte i dag ut Bernt Michael Holmboes minnepris til Gina Onsrud under en høytidlig seremoni på Oslo Katedralskolen.

- Inspirerende lærere er nøkkelfaktoren til utvikling av vellykkede mennesker. Det å få den beste læreren er som å vinne i lotto. Det er en stor glede for meg i dag å dele ut Holmboeprisen til en dyktig matematikklærer, sa kunnskapsministeren.

Lærer for faget
Gina Onsrud har arbeidet ved Nardo skole i Trondheim i en årrekke. Hun er en lærer som virkelig brenner for matematikkfaget, ikke minst for den grunnleggende ferdigheten å regne. Prisvinneren behersker kunsten å gjøre faget attraktivt og levende for elevene, samtidig som hun holder faglig fokus. Hun behersker et bredt spekter av metoder, og hun evner å tilpasse dem til elevenes nivå, Utover å være leder for skolens matematikkseksjon, er Gina Onsrud med i skolens plangruppe og vurderingsgruppe, og hun deler raust av sin kunnskap med de andre på skolen. Nardo skole arrangerer en årlig matematikkuke som går hun i bresjen for, står det blant annet i juryens begrunnelse.

- Denne prisen er en stor inspirasjon for fremtidig arbeid. Jeg vil takke Nardo skolen, som har nominert meg, og Norsk Matematikkråd for denne prisen, sa Gina Onsrud.

- Gjennom en variert undervisning har jeg forstått at du klarer å gjøre faget spennende. Din kreativitet og evne til å ta matematikk inn i mange skolefag skaper forståelse for flere måter å bruke matematikk på, sa kunnskapsministeren under seremonien. 

 

Alle trenger matte

Kristin Halvorsen benyttet anledningen til å takke lærere som står bak og har støttet elever som vinner Kappabel og Abelkonkurransen.

- Det kan virke som om Norge er et land med en befolkning med matteangst. Dette skal vi få slutt på!Alle trenger å kunne matte – ikke bare de som skal vinne i mattekonkurranser. Matte er det beste verktøyet for mange av livets utfordringer.  Eks: personlig økonomi, utvikling av ny teknologi samt løsninger av klimautfordringer. Det er verktøyet som skal til for å forstå sammenhenger i så vel naturen som i arkitekturen. Også innen kunst brukes det matematikk, sier Halvorsen.

Om prisen

Holmboeprisen, som er oppkalt etter Abels matematikklærer, Bernt Michael Holmboe, kan gis til en eller flere matematikklærere i norsk grunnskole eller videregående skole. Prisen, som er finansiert av Abelfondet, er på kr 100 000 og deles mellom prisvinneren og skolen han/hun kommer fra. Holmboeprisen deles ut årlig for å motivere flere til å være gode matematikklærere og gode skoler innenfor matematikkfaget. I 2012 er det åttende gang Norsk Matematikkråd deler ut denne prisen.