Historisk arkiv

Årets kampanjeuke mot mobbing i gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen påpekte voksnes rolle i arbeidet mot mobbing under lanseringen av årets kampanjeuke for Manifest mot mobbing på Godlia skole i Oslo.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen påpekte voksnes rolle i arbeidet mot mobbing. Dette kom fram under lanseringen av årets kampanjeuke for Manifest mot mobbing på Godlia skole i Oslo.

Halvorsen deltok på arrangementet sammen med blant annet barneombud Anne Lindboe og helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

– Jeg er ikke fornøyd med mobbetallene i Norge. Alt for mange sier de blir mobbet, og det vil vi gjøre noe med. 331 kommuner, Oslo inkludert, har skrevet under på det landsomfattende manifestet, og målet er klart: Alle barn skal glede seg til å gå på skolen. Ingen skal grue seg til friminuttene eller til hjemveien, sier kunnskapsministeren.

Hun påpeker at arbeid mot mobbing er et felles ansvar.

- Vi har et sterkt ønske om at alle barn skal glede seg til å gå på skolen. For at vi skal få til det, må vi ha en inkluderende skole der alle store og små tar sin del av ansvaret for at ingen skal stå utenfor, sier Kristin Halvorsen.  

- Det er de voksne som har ansvar for å se barn. De kan tenke på at alle barna skal inkluderes når det inviteres til bursdag, når de heier på fotballaget og ellers ser at det er noen som kanskje ikke får være med i fellesskapet, sier Kristin Halvorsen

Årets kampanjeuke går under slagordet ”Voksne skaper vennskap”. Og det er først og fremst de tydelig voksne som kan bidra til at barna får en trygg hverdag på skolene, barnehagene og fritidsaktiviteter.

Barnekoret på Godlia skole sier klart "Nei" til mobbing (KD)

- Mange organisasjoner og representanter for regjeringen har skrevet under Manifest mot mobbing. Men det må skje noe hver eneste dag der barn og ungdom er, voksne må sørge for at alle barn og ungdom blir inkludert i fellesskapet.

Kunnskapsministeren minner også om at arbeidet mot mobbing er noe som må foregå kontinuerlig.
- Det vi vet virker mot mobbing, er systematisk innsats fra voksne hver eneste dag.

Kampanjeuken avsluttes med vennskapsdagen fredag 7. september. Partene i Manifest mot mobbing oppfordrer alle skoler, barnehager, lag og klubber til å slå ring om vennskap i deres eget nærmiljø.
I Oslo markeres Vennskapsdagen på Youngstorget kl. 12.00, der Kristin Halvorsen vil holde en appell.

Les mer om Manifest mot mobbing her¨

Les mer om kampanje "Voksne skaper vennskap"

Last ned hele Manifest mot mobbing (PDF)