Historisk arkiv

Vil søke om Yrkes-EM til Norge i 2018

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

–Vi vil starte arbeidet med forberedelsene til en søknad om europamesterskapet i yrkesfag - Euroskills - i 2018. Yrkeskonkurranser fremmer fag- og yrkesopplæringens status, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

― Vi vil starte arbeidet med forberedelsene til en søknad om europamesterskapet i yrkesfag – Euroskills – i 2018. Yrkeskonkurranser fremmer fag- og yrkesopplæringens status, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Kunnskapsministeren kunngjorde nyheten i løpet av premieutdelingen under årets Yrkes-NM på Lillestrøm. Norge har deltatt i Yrkes-EM og VM i regi av Worldskills i flere år og har hentet hjem medaljer på flere fagområder. Vi ble beste nordiske nasjon i Worldskills i London i fjor.

― Jeg foreslår nå å sette i gang prosessen for en søknad om Euroskills i Norge i 2018. Arrangementet vil bidra til å gi yrkesfagene økt oppmerksomhet, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Hun mener at Euroskills i Norge 2018 må sees som en bred investering for flere sektorer og at arrangementet kan bidra til økt kompetanse og næringsutvikling.

― Norge har aldri tidligere arrangert dette. Ved å arrangere Euroskills i 2018 vil vi sette både Norge og kvalitet i yrkesfagene på kartet. Her på Lillestrøm ser vi at denne typen konkurranser bidrar til å øke både skolemotivasjonen og kvaliteten på fagene, sier Kristin Halvorsen.

Søknadsfristen er senest mars 2014. Det vil bli etablert et eget styre for utredning av Norges søknad. Et grovt overslag på hva arrangementet vil koste er 64 millioner kroner. Det legges til grunn at kostnadene skal dekkes av staten, av næringslivet, av fylke og arrangørkommune.