Historisk arkiv

Mer til entreprenørskap i skolen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Regjeringen gir 900 000 kroner mer til Ungt Entreprenørskap for å styrke arbeidet med entreprenørskap og innovasjon i skolen.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen var i dag på Lambertseter videregående skole, hvor hun møtte flere engasjerte elever med egen ungdomsbedrift. 
– Det ligger en viktig drive i interesse. Jeg møter barn i barnehagen og forskere på universitetet som har en ting til felles – at de er så oppslukt av noe at de kan glemme at de fryser på beina. Men i årene imellom er det mange skoleelever som ikke kjenner på denne iveren, sier Kristin Halvorsen.

Kunnskapsdepartementet gir i år et ekstra tilskudd på 1,5 millioner kroner til Ungt Entreprenørskap Norge. Det er en økning på 500 000 kroner fra i fjor. I tillegg får organisasjonen 12 millioner kroner fra Kommunal- og regionaldepartementet og 12,4 millioner fra Nærings- og handelsdepartementet, som er en økning på 400 000 kroner fra i fjor.

– Elev- og ungdomsbedrifter gir en praktisk tilnærming til grunnleggende ferdigheter som lesing, skriving og regning – og øker elevenes motivasjon. Det bidrar også til økt inkludering og mestring for mange elever, sier Halvorsen.

Ungt Entreprenørskap organiserer elevbedrifter og ungdomsbedrifter over hele landet og har som mål å nå ut til 350 kommuner i 2013.

– Vi setter stor pris på at Kunnskapsdepartementet øker tilskuddet og tilfører Ungt Entreprenørskap mer ressurser. Gjennom økningen bekrefter også statsråden at entreprenørskap i utdanning er viktig, både som metode og som kompetansefelt. Det sender et viktig signal til skoleledelse og skoleeiere, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.
 
Jawad Said, Jonathan Bendu og Mohammed Ahmed går alle på idrettslinjen ved Lambertseter videregående skole. De tre har hatt stor suksess med ungdomsbedriften ”Aktivt asyl”, et aktivitetstilbud rettet mot barn og unge i asylmottak.
– Vi ville hjelpe asylbarn. Målet vårt har vært integrering gjennom idrett og å få barna til å glemme vonde opplevelser, sier Mohammed Ahmed.

FAKTA:
Entreprenørskap i skolen

  • Ungdomsbedrift gir muligheter for tverrfaglig læring og er forankret i kompetansemålene i studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram.
  • I 2012 deltok 11.333 elever i videregående skole i Ungdomsbedrift.
  • Ungt Entreprenørskap har som mål å nå ut til 350 kommuner i 2013.
  • Les mer om Ungt Entreprenørskap