Historisk arkiv

Likestillingspris til Trondheim og Tromsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Statsråd Tora Aasland har i dag tildelt Likestillingsprisen 2007 til Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet i Trondheim (NTNU) og Institutt for marin bioteknologi ved Universitetet i Tromsø.

Utdeling av likestillingsprisen. Bilde av vinnerne.Statsråd Tora Aasland har i dag tildelt Likestillingsprisen 2007 til Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet i Trondheim (NTNU) og Institutt for marin bioteknologi ved Universitetet i Tromsø. 
– Jeg er imponert over det arbeid prisvinnerne har lagt ned i sitt likestillingsarbeid, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.

Kunnskapsdepartementet har opprettet en ny likestillingspris på 2 millioner kroner. Den går til den institusjon som har de beste tiltakene for å bedre kjønnsbalansen i akademia. Prisen deles i år med 1 ½ millioner kroner til NTNU og 0,5 millioner kroner til Universitetet i Tromsø.

NTNU får prisen for målrettet og originalitet i sitt likestillingsarbeid. De kan vise til målbare resultater og tiltak som har effekt. Institutt for marin bioteknologi ved Universitetet i Tromsø får prisen for å ha lykkes i å integrere kvinner i sitt forskningsmiljø og for kraftig økning av kvinneandelen i vitenskapelige stillinger.

Begge vinnerne får prisen for målrettet og konkret handlingsplan i arbeidet for å bedre kjønnsbalansen i akademia. Statsråden poengterer at disse institusjonene utmerket seg gjennom kreativ, resultatorientert og originalitet i utformingen av tiltak,  og at de kan vise til resultater.

– Jeg håper dette kan inspirere flere institusjoner til videre arbeid, sier Aasland. Det jobbes godt med likestilling i sektoren, men vi har fremdeles en lang vei å gå.

Komité for integreringstiltak – Kvinner i forskning (Kif-komiteen) har levert  innstilling til departementet etter vurdering av søknader fra 9 institusjoner.

Bilde: Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland, rektor Jarle Årbakke ved Universitetet i Tromsø og prorektor Astrid Lægreid ved NTNU .