Historisk arkiv

31 000 har tatt lærertesten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Mer enn 35 000 personer har så langt vært inne på nettsiden www.hardudetideg.no, og 31 000 av disse har tatt testen som gir svar på om du har de egenskaper som skal til for å bli en god lærer.

Mer enn 35 000 personer har så langt vært inne på nettsiden www.hardudetideg.no, og 31 000 av disse har tatt testen som gir svar på om du  har de egenskaper som skal til for å bli en god lærer.

Nettstedet ble lansert 18. mars og inngår i den store lærersatsningen GNIST.

- At den uhøytidelige testen har blitt tatt så mange ganger viser at nettsiden engasjerer og motiverer folk til å finne ut mer om læreryrket. Jeg tror dette engasjementet vil gi oss flere dyktige lærere, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.

Kampanjen ”Har du det i deg?” er en rekrutteringskampanje som går på TV og internett og har som formål å få flere unge til å vurdere lærerstudiet frem til søknadsfristen for høyere utdanning går ut 15. april.

- Jeg merker et betydelig engasjement på nettet rundt GNIST-kampanjen og nettsiden www.hardudetideg.no Blant annet er det opprettet flere nye Facebookgrupper som diskuterer og fremmer dette brede samarbeidet.

I tillegg er bloggverdenen full av innlegg, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Rekrutteringskampanjen ”Har du det i deg?” er ett av flere tiltak regjeringen har iverksatt for å bedre norsk skole. I tillegg er partnerskapet GNIST, med alle de viktigste aktørene innenfor skolesektoren som deltakere, etablert som et samarbeidsforum for utviklingen av skolen. Regjeringen har også nylig lagt fram en egen stortingsmelding om ny lærerutdanning.