Historisk arkiv

Mer entreprenørskap i utdanningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Alle studenter innen høyere utdanning skal innen 2012 få kompetanse knyttet til nyskapning og innovasjon. Dette er hovedmålet med regjeringens nye handlingsplan for entreprenørskap i utdanningen.

Alle studenter innen høyere utdanning skal innen 2012 få kompetanse knyttet til nyskapning og innovasjon. Dette er hovedmålet med regjeringens nye handlingsplan for entreprenørskap i utdanningen. Den nye handlingsplanen er et samarbeid mellom Kunnskapsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet og Nærings- og handelsdepartementet. 

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland fremhever at Norge skal være ledende internasjonalt innenfor entreprenørskap i utdanningen og at det er dagens elever og studenter som skal skape fremtidens verdier og arbeidsplasser:

-   Vi ønsker derfor å styrke kvaliteten på og omfanget av entreprenørskapsopplæring på alle nivåer og fagområder i utdanningssystemet. Derfor vil vi bevilge midler i 2010 til å utvikle flere studietilbud innenfor entreprenørskap og innovasjon, sier Aasland.

For å nå målsetningen om at alle kandidater innen 2012 skal ha kompetanse om innovasjon og nyskapning, bevilges det allerede for inneværende budsjettår 20 millioner kroner til organisasjonen Ungt Entreprenørskap. I tillegg bevilges det to millioner kroner til utvikling av studier i immaterielle rettigheter og to millioner kroner til etterutdanning av lærere.

-  Barn og unge er nøkkelen til bolyst og livskraftige samfunn. Samarbeidet mellom skoler og arbeids- og næringslivet er viktig for at flere skal kunne skape sin egen arbeidsplass. Entreprenørskap er avgjørende, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Sentralt i planen er at utdanningssystemet – fra grunnskole til høyere utdanning – skal bidra til at dagens barn og unge blir nyskapende medarbeidere, både i privat og offentlig sektor. I tillegg skal unge potensielle bedriftsetablerere få kompetanse om innovasjon- og nyskaping. Slik skal de stå godt rustet ved oppstart av egne virksomheter.

- Å satse på entreprenørskap i utdanningen er viktig for å utvikle en kunnskapsrikog kompetent arbeidsstyrke. For å sikre vår fremtidige innovasjonsevne og verdiskaping trenger vi nytenking i etablerte og nye virksomheter, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Lenke til Handlingsplan for entrepenørskap i utdanningen 2009 - 2014