Historisk arkiv

Nytt nasjonalt skrivesenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Nytt nasjonalt skrivesenter ble åpnet av kunnskapsministeren i Trondheim i dag. Senteret er lagt til Høgskolen i Sør-Trøndelag og er det åttende nasjonale senteret som har nøkkelroller for å utvikle kvaliteten på opplæringen.

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell åpnet i dag det nye nasjonale senteret for skriveopplæring og skriveforskning i Trondheim.  Senteret er lagt til Høgskolen i Sør-Trøndelag, som har markert seg som et sterkt fagmiljø på feltet.

Dette er det åttende nasjonale senteret, som på ulike satsingsområder har nøkkelroller for å utvikle kvaliteten på opplæringen.  Skrivesenteret skal ha en pådriverrolle i arbeidet med å styrke skrivekompetansen hos lærere og elever.

- En av skolens viktigste oppgaver er å hjelpe alle elever til å bli gode språkbrukere.  Det nye senteret vil derfor ha som et hovedmål å sette skriving i alle fag på dagsordenen, sier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Skrivesenteret skal være et nasjonalt ressurssenter for skrivestimulering og opplæring i skriving i barnehage, grunnskole, videregående opplæring, voksenopplæring og lærerutdanning i Norge. Senteret skal lede og koordinere arbeidet med å utvikle gode arbeidsmåter, læringsstrategier og vurderingsformer i skriveopplæringen. Senteret skal bidra til informasjons- og erfaringsspredning fra forskning, forsøk og utviklingsprosjekter innen sitt fagområde. Den faglige virksomheten skal være kunnskaps- og forskningsbasert. 

Lenke til Nasjonalt senter for skriveopplæring og skriveforskning