Historisk arkiv

OECD vil hindre frafall i skolen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Utdanningsministrar frå rundt 20 land skal møte kvarandre i Oslo 9. og 10. juni for å diskutere tiltak som kan redusere fråfallet i vidaregåande opplæring. Norske styresmakter har teke initiativet til konferansen som blir arrangert saman med OECD. Det store fråfallet er ei felles utfordring for medlemslanda.

Utdanningsministrar frå rundt 20 land skal møte kvarandre  i Oslo 9. og 10. juni for å diskutere tiltak som kan redusere fråfallet i vidaregåande opplæring. Norske styresmakter har teke initiativet til konferansen som blir arrangert saman med OECD. Det store fråfallet er ei felles utfordring for medlemslanda.

- Det er her tale om eit stort samfunnsproblem. Utveksling av erfaringar på internasjonalt nivå kan gi viktige innspel til korleis ein kan makte å redusere fråfallet, seier kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Solhell  er vertskap for konferansen som blir arrangert på Holmenkollen Park Hotel i Oslo. Han skal halde eit av hovudforedraga innleiingsdagen som er tysdag. I tillegg innleier OECDs visegeneralsekretær, Aart de Geus, og Barbara Ischinger, direktør for Utdanningsdirektoratet i OECD.

Etter innleiingane vil ministrane møtast til rundebordsamtalar, der målet er å engasjere deltakarane i ein open diskusjon, utan ferdigskrivne innlegg. I tillegg til kampen mot fråfall i skulen vil det vere to andre hovudtema; tiltak for tidlig innsats som skal hindre at problema for elevane får utvikle seg over tid, og god bruk av tilgjengeleg kunnskap i utforminga av utdanningspolitikken.

Ein eigen OECD-rapport “No more failures – ten steps to equity in education”  ligg til grunn for diskusjonane. Rapporten viser at det er mogleg å gjere noko med stryk og fråfall – og i tillegg redusere dei store sosiale kostnadene som kjem når vaksne ikkje har nødvendige basiskunnskapar frå skulen.

Les mer her