Historisk arkiv

Privatskole mister godkjenning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Scandinavian School of Brussel (SSB) mister sin godkjenning etter privatskoleloven med virkning fra 19. juni 2013, dvs. fra skoleåret 2013/2014. SSB må i tillegg tilbakebetale 4,8 millioner kroner i utbetalt statstilskudd innen samme dato.

– Kunnskapsdepartementet har mandag 10. juni stadfestet Utdanningsdirektoratet vedtak om at skolen mister godkjenningen. Skoler som er godkjent etter privatskoleloven, mottar statstilskudd. Vi må derfor kunne ha tillit til at de følger bestemmelsene i regelverket, slik at elevene sikres den opplæringen de har krav på, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Utdanningsdirektoratet åpnet i november 2011 tilsyn med SSB. Dette er en norsk skole godkjent etter privatskoleloven for inntil 70 elever for grunnskolen og 30 elever på videregående nivå. Bakgrunnen for vedtaket er at det under tilsynet med skolen ble avdekket omfattende og alvorlige brudd på en rekke sentrale bestemmelser i privatskoleloven.

Bruddene på regelverket har pågått i flere år, og under ulike styrer. Blant de 56 lovbruddene har SSB blant annet tatt langt høyere skolepenger enn hva privatskoleloven tillater og alle offentlige tilskudd og skolepenger har ikke kommet eleven til gode. I tillegg har ikke SSB hatt en forsvarlig økonomi- og regnskapsvurdering. SSB har erkjent alle de avdekkede forholdene. Departementets vedtak er endelig, og kan ikke påklages videre.

Her er vedtaksbrevet.