Høringsbrev

Samferdselsministeren og Kultur- og kirkeministeren opprettet 23. januar 2007 en arbeidsgruppe med oppdrag å utarbeide et forslag til bruk av frekvenskapasitet som blir frigjort som følge av avviklingen av analogt fjernsyn. Arbeidsgruppens rapport er lagt ut på regjeringens nettsted; http://www.regjeringen.no/nb/dep/kkd/Tema/Medier/ arbeidsgrupperapport-om-frekvensbruk.html?id=506819.

Rapporten gjennomgår de regulatoriske og politiske rammene for utnyttelse av den digitale dividenden og redegjør for arbeid som pågår i europeiske og internasjonale samarbeidsorganer så vel som i EU og våre naboland. Arbeidsgruppen drøfter ulike alternativer for anvendelse av den digitale dividenden i Norge, herunder digital-TV, mobil-TV, digital lydkringkasting, trådløst bredbånd og annen mobilkommunikasjon. Arbeidsgruppen legger fram forslag til hvordan dividenden i frekvensområdene 47-68 MHz (bånd I), 174-219 MHz (det meste av bånd III) og 790-862 MHz (den øvre del av bånd V) kan utnyttes.

Samferdselsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet ber om at høringsinstansenes synspunkter på forslagene og eventuelle andre merknader sendes ett av departementene innen 31. juli 2008. Vi ber om at eventuelle høringsuttalelser gis elektronisk enten til e-postadresse postmottak@kkd.dep.no eller postmottak@sd.dep.no.  Høringsuttalelsene vil bli sammenstilt etter at fristen er løpt ut, og lagt ut på begge departementers hjemmesider.

Departementene ber høringsinstansene vurdere om notatet bør forelegges eventuelle underliggende organer. Også andre instanser enn de som er oppført på høringslisten kan uttale seg. 

Med hilsen

Ottar Ostnes e.f.
ekspedisjonssjef      
                            Roy Kristiansen e.f.
ekspedisjonssjef  

Vedlegg