Historisk arkiv

Forskningsprogram om frivillig sektor igangsatt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkedepartementet undertegnet fredag 4. juli kontrakt med Institutt for samfunnsforskning om etablering av et treårig forskningsprogram ”Virtuelt senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor”.

- Forskningsprogrammet vil få stor betydning for regjeringens politikk på frivillighetsfeltet. Det virtuelle forskningssenteret skal fungere som en møteplass for forskere på frivillighetsfeltet, og bidra til at forskningsarbeidet på området blir mer synlig og koordinert, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske. 

Forskningsprogrammet er et samarbeid mellom ISF og Rokkan-senteret.

Programmet vil blant annet belyse endringer i frivillig sektor fra 1998 til 2008 og hvordan nye deltagelsesformer utfordrer den tradisjonelle og mer hierarkisk organiserte frivilligheten. Programmet skal også forske på det offentliges styringsvirkemidler overfor frivillig sektor.

Den økonomiske rammen for senteret er i utgangspunktet 3 – 3,5 mill. kroner årlig i tre år. Det er aktuelt å utvide både de økonomiske og tidsmessige rammene for senteret, blant annet ved at flere departementer er med på prosjektet. Barne- og likestillingsdepartementet har i tillegg gått inn i programmet med 1,4 mill. kroner i 2008.

Direktør i Institutt for samfunnsforskning Ann-Helén Bay og kulturminister Trond Giske. Foto: Kultur- og kirkedepartementet    Direktør i Institutt for samfunnsforskning Ann-Helén Bay og kulturminister Trond Giske. Foto: Kultur- og kirkedepartementet
Direktør i Institutt for samfunnsforskning Ann-Helén Bay og kulturminister Trond Giske.
Foto: Kultur- og kirkedepartementet

Høyoppløselig versjon av bilde 1

Høyoppløselig versjon av bilde 2