Historisk arkiv

Forskrift om grasrotandel til lokale lag og foreninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Fra 1. mars kan spillere hos Norsk Tipping gi 5 prosent av spillinnsatsen sin til et lokalt lag eller forening de selv velger. I statsråd fredag ble det fastsatt en forskrift om beregning, fordeling og utbetaling av grasrotandelen.

- Grasrotandelen kan gå til foreningen i ditt hjerte, enten det er ditt lokale idrettslag, musikkorps eller en annen frivillig organisasjon, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.  - Forutsetningen er at foreningen har registrert seg i Frivillighetsregisteret. Grasrotandelen vil kunne tilføre de frivillige organisasjonene mellom 400 - 500 millioner kroner i året, sier statsråd Giske.

Grasrotandelen reduserer ikke beløpet spilleren deltar i spillet med. Størrelsen på grasrotandelen er den samme, uavhengig av om spilleren vinner eller ikke. Den første grasrotmottakeren spilleren velger får grasrotandel beregnet av alt hun har spilt for siden nyttår.  

Utbetaling av grasrotandel vil skje tre ganger årlig. I 2009 skjer første utbetaling 1. juni og den neste 1. september. Grasrotandelen blir utbetalt til mottakeren når andelen har nådd 300 kroner.

Forskrift om grasrotandel