Høringsbrev

Regjeringen nedsatte i 2011 et ekspertutvalg for å utrede verdier av økosystemtjenester. Utvalget fikk blant annet i oppgave å beskrive konsekvenser for samfunnet av at økosystemtjenestene forringes, peke på hvordan relevant kunnskap best kan formidles til beslutningstakere, og gi anbefalinger om hvordan hensynet til økosystemtjenester kan bli bedre ivaretatt i private og offentlige beslutninger. Arbeidet har vært ledet av Stein Lier Hansen.

Den 29. august overleverte utvalget sine anbefalinger til miljøvernministeren i form av en offentlig utredning med tittel NOU 2013:10 Naturens goder – om verdier av økosystemtjenester.

Miljøverndepartementet sender med dette NOU-en om økosystemtjenester på høring med frist for uttalelser 1. januar 2014. Dokumentet og mandat for utvalget finnes på denne lenken: http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/tema/naturmangfold/ekspertutvalget-om-verdier-av-okosystemt.html?id=671257. Vi ber om at høringsinstansene primært kommenterer anbefalingene i utredningen. Ta kontakt med Solveig Sørland på telefon 22245853 dersom rapporten ønskes tilsendt.

Det vil bli avholdt et høringsmøte i Miljøverndepartementet i slutten av september. Tid og sted for høringsmøtet vil bli annonsert på våre hjemmesider.

Med hilsen                                                                        

Gudrun Schneider
Fagdirektør

Brita Slettemark
Avdelingsdirektør

Dokumentet er godkjent elektronisk, og har derfor ikke håndskrevet signatur.