Historisk arkiv

Arbeidsgruppe om egenkontroll i gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa vil styrke egenkontrollen i kommuner og fylkeskommuner. Fredag 6. februar hadde arbeidsgruppen som skal komme med forslag til tiltak, sitt første møte.

En vel fungerende egenkontroll i kommunene er viktig for at innbyggerne skal kunne ha tillit til kommunene. Arbeidsgruppen skal innen utgangen av 2009 foreslå tiltak som skal styrke kontrollutvalgene, revisjonen og den administrative internkontrollen i kommuner og fylkeskommuner.

På arbeidsgruppens hjemmesiden kan du lese mer og komme med innspill til gruppens arbeid.


Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa ønsket arbeidsgruppen lykke til ved oppstarten av første møte fredag 6. februar.

Bak fra venstre er Morten Strand, KS, Harald Brandsås, fagdirektør i Den norske Revisorforening for regnskap, revisjon, skatt, avgift og selskapsrett, Arne Johansen, rådmann i Harstad  og Terje Hermansen, leder av kontrollutvalget i Hordaland fylkeskommune.

Foran fra venstre står Ole Kristian Rogndokken, daglig leder i Norges Kommunerevisorforbund, Signy Irene Vabo, dr.polit., Jan Morten Sundeid, seniorrådgiver i KRD, statsråd Magnhild Meltveit Kleppa, Inger Østensjø,rådmann i Stavanger og Bjørn Arild Gram, ordfører i Steinkjer, som leder arbeidsgruppen.

Ann-Kristin Grødahl, leder i kontrollutvalget i Halden kommune og Anita Orlund, ordfører i Skedsmo var ikke tilstede da bildet ble tatt.