Historisk arkiv

Vekstselskap åpnes på Kongsvinger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Statssekretær Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet deltar torsdag 25. august under åpningsseremonien for etablering av et nytt vekstselskap på Kongsvinger.

Statssekretær Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet deltar torsdag 25. august under åpningsseremonien for etablering av et nytt vekstselskap på Kongsvinger.

- Jeg er glad for at industrien i Kongsvingerregionen, sammen med SIVA, fylkeskommunen og kommunene, har slått seg sammen i et felles løft for å bidra til en positiv industriutvikling i Glåmdalsregionen, sier Sandbakken.

SIVA, Selskapet for industrivekst, har lange tradisjoner i Kongsvinger gjennom etablering av et av de aller første SIVA-anleggene på slutten av 60-tallet. Aktivitetsnivået på anlegget har svingt i takt med de økonomske konjunkturene ute i verden, men bedriftene på anlegget har hatt en viktig plass i regionens bevissthet som arbeidsgiver og kilde til økonomisk utvikling i mange tiår.

Regionens industriforening, 7 sterke, har nå tatt initiativ til et samarbeid for en fortsatt positiv industriutvikling gjennom etablering av et eget vekstselskap som skal legge til rette for omstilling og nyskaping i industrien. Regionen kan dermed dra nytte av de erfaringene SIVA  har høstet gjennom sin nye rolle som operatør av et eget program for industri-inkubatorer som SIVA har drevet for Kommunal og regionaldepartementet siden 2004.

- Det er positivt at industrien selv tar initiativ for å etablere et slikt redskap for innovasjon og nyskaping som kan stimulere næringsutviklingen i hele regionen. Jeg håper selskapet vil svare til forventningene og ønsker lykke til, sier Sandbakken. 

Kommunal- og regionaldepartementet sin pressetelefon: 22 24 25 00