Historisk arkiv

Ny arena for samarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Politikerne i Steinkjer har vedtatt å videreføre partssamarbeidet gjennom en ny samarbeidsarena.

Politikerne i Steinkjer har vedtatt å videreføre partssamarbeidet gjennom en ny samarbeidsarena for partene.

Eli Kristine Korsmo

Den nye "babyen" har fått navnet "Samhandlings- og utviklingsmøtet i Steinkjer", og ble vedtatt i kommunestyret før pinsehelgen. Rådmann Torunn Austheim mener det vil være en god arena for dialog.
− Vi som arbeidsgiver møter de tillitsvalgte ofte, og vi har en god dialog med dem, men politikerne har ikke mange arenaer å møte dem på. Vi er opptatt av å finne gode løsninger for kommunen og opplever at partssamarbeidet har fungert godt, sier hun. Steinkjer kom med i Kvalitetskommuneprogrammet i pulje I. Den nye samarbeidsarenaen er en videreføring av partssamarbeidet mellom politikere, administrasjon og tillitsvalgte, som ble opprettet i forbindelse med programdeltakelsen. Til det nye møtet skal administrasjonen representeres ved rådmann, personalleder og to avdelingsledere. Fra de ansatte møter en hovedtillitsvalgt fra hver av de fire forhandlingssammenslutningene, mens fire folkevalgte skal velges blant formannskapets medlemmer.

Nærvær på plakaten

Møtet skal være en uformell arena for meningsutveksling. Der skal de drøfte utfordringer og strategier for Steinkjer kommune framover, heter det i saksframlegget. Temaer for møtet kan være omdømme, omstilling, organisasjonsutvikling, nærværsarbeid og så videre. Steinkjer har fra før ingen andre arenaer som inkluderer både politikere, administrasjon og tillitsvalgte. Selv om møtet skal være en uformell arena, plikter det samtidig deltakerne til å delta i en konstruktiv idéutveksling.
− I forkant av neste formannskapsmøte innledes den nye arenaen med en "workshop" om nærværsarbeid og sykefravær der en utvidet gruppe skal diskutere arbeidet framover, forklarer rådmannen. Steinkjer har fortsatt utfordringer i forhold til sykefravær og har fokuset sterkt rettet mot dette området.
− Derfor har vi nå opprettet en prosjektstilling eller en nærværsmedarbeider som skal bistå lederne ute på arbeidsplassene og jobbe særskilt med sykefravær, sier Austheim.